Algemene info

Wat is paragliding?

Paragliding, ook wel schermvliegen of parapente genoemd, komt van het parachute springen. In tegenstelling tot een parachute die er voor zorgt dat de val afgeremd wordt, gaat het er bij paragliding juist om zolang mogelijk in de lucht te blijven, VLIEGEN dus. En het mooiste is dan om ook nog eens een reis door de lucht te maken langs bergmassieven en over valleien heen. Dat noemen we overlandvliegen.                                                                                                                                                        

Paragliding is de meest eenvoudige en natuurlijke vorm van vliegen. De bontgekleurde schermen die bij paragliding gebruikt worden, zijn sierlijke vleugels die langzaam en geruisloos door de lucht zweven. Het scherm bestaat slechts uit textiel en lijnen: het lichtgewicht hi-tech materiaal past moeiteloos in een rugzak, is gemakkelijk te transporteren en weegt slechts enkele kilo's.Wie zijn wij?

Wij zijn een klein groepje Belgische tandempiloten die gepassioneerd zijn door paragliding. Ons voornaamste doel is de veiligheid en het plezier van de passagier, wij nemen tijd voor jou.

Voor ons is het belangrijk dat je er een mooie herinnering aan overhoudt die je niet snel zult vergeten!Waar vliegen wij?

Wij zijn terug te vinden op vliegplaatsen zowel in Belgiƫ als in het buitenland.

Afhankelijk van het weer en vooral de windrichting zijn wij terug te vinden aan de kust, in de Ardennen, Franse Ardennen, Vogezen, Alpenlanden, ...